Over ons

Ontwikkelpartner is een eigentijds adviesbureau met ruime ervaring in zowel de publieke sector als het bedrijfsleven. Wij werken onafhankelijk, gedreven en inspirerend en altijd vanuit de drive om gezamenlijk toe te werken naar een inclusieve arbeidsmarkt. Met elkaar halen we het beste uit onszelf door alle mogelijkheden te onderzoeken en de slimste oplossingen toe te passen. Onze kracht schuilt daarbij in onze aanpak: een stevige mix van bedenken, verbinden en doen.

Onze specialismen liggen onder meer op het gebied van advies, coaching, training en het opzetten van bedrijfsscholen. Ontwikkelpartner is energiek, verbindend, praktisch, kritisch, innovatief en doelgericht. We werken onafhankelijk, gedreven en inspirerend, waarbij onze ambitie altijd is: samen toewerken naar een inclusieve arbeidsmarkt die ook divers is.

Ontwikkelpartner heeft een kernteam dat gevormd wordt door José, Laura, Asjelina, Hendrickje en Judith. Verder werken we nauw samen met vaste mensen uit ons netwerk die net zo enthousiast en gedreven zijn als wij en die nauw aansluiten bij de filosofie van Ontwikkelpartner.

José heeft Ontwikkelpartner 10 jaar geleden opgericht en is een sprankelende, energieke verbinder en snelle denker. Ze is het eerste gezicht van Ontwikkelpartner en als senior strategisch adviseur en verandermanager wordt zij ingezet op vraagstukken op het thema inclusiviteit en sociaal ondernemerschap. Met haar jarenlange ervaring in het sociale domein weet zij mensen en kansen met elkaar te verbinden waardoor bedrijven én publieke organisaties het beste uit zichzelf en elkaar kunnen halen.

”Inclusiviteit is voor mij op zoek gaan naar nieuwe manieren om de arbeidsmarkt te versterken waarbij inclusiviteit vanzelfsprekend onderdeel is van sociaal ondernemerschap en het strategisch beleid van de organisatie.”

Laura is sinds 2018 de zakenpartner van José. Als ontwikkelmanager en met grote kennis van de wet- en regelgeving binnen het sociale domein weet Laura kansen te vertalen naar praktische oplossingen. Van hieruit inspireert en begeleidt zij organisaties en teams om de beoogde resultaten te implementeren en borgen.  Gedreven en enthousiast zijn karakteristieke eigenschappen van Laura. Tijdens het autorijden ontstaan de ideeën voor mooie kansen voor de klanten van Ontwikkelpartner.

“Inclusiviteit is voor mij dat iedereen mee kan doen naar eigen vermogen. Iedereen mag waardevol bezig zijn!”

Asjelina is werkzaam bij Ontwikkelpartner als praktijkgerichte verandercoach Zij begeleidt onze klanten in de dagelijkse praktijk waarbij zij het beleid kan vertalen naar de uitvoering die voor iedereen begrijpelijk en toepasbaar wordt. Daarbij komen haar competenties als omgevingssensitief, pragmatisch en oplossingsgericht volledig tot hun recht. Verder is Asjelina een echt ‘buitenmens’ en heeft ze een ‘voeten-in-de-klei’-mentaliteit.

“Inclusiviteit is voor mij dat er voor iedereen een passende werkplek is. Het is belangrijk om oog en ruimte te hebben en te houden voor ieders eigenheid.”

Hendrickje is werkzaam bij de Ontwikkelpartner als strategisch adviseur en senior coach. Zij begeleidt onze klanten bij ontwikkeling en verandering.  Ze heeft veel ervaring binnen het bedrijfsleven en de overheid opgedaan. Haar werk valt samen met wie ze is, het is haar tweede natuur! Verder is Hendrickje  positief, analytisch en vind humor een essentieel onderdeel van het leven.

" Het blijft mooi om een bijdrage te kunnen leveren aan de inclusiviteit van de arbeidsmarkt". 

Judith is creatief strateeg bij Ontwikkelpartner. Als échte conceptdenker vertaalt zij losse ideeën met behulp van snelle schetsen naar een concreet idee, om dit vervolgens uit te werken naar een concreet plan. Judith denkt visueel en met een groot talent voor écht en nauwkeurig luisteren werkt ze mee aan visievorming, creatieve sessies en houdt ze Ontwikkelpartner scherp op de samenhang in relatie tot het resultaat.

“Inclusiviteit is voor mij belangrijk om mensen te verbinden met sociale communities en een inspirerende werkomgeving.

 

Onze Klanten

Een breed palet van organisaties hoort tot de klantenkring van Ontwikkelpartner, variërend van Midden- en Klein Bedrijf, maar ook ( semi-)Overheid en Onderwijs en Sociaal Ontwikkelbedrijven.

(semi-)Overheid en Onderwijs
Gemeente Rotterdam
Gemeente Veenendaal
Gemeente Den Haag
Gemeente Zwolle Regionaal werkbedrijf
ROC Twente
Zorg- en veiligheidshuis Brabant Zuid Oost

 

 

 

Sociaal Ontwikkelbedrijf
Inclusief groep
Magis 010
IJmond werkt!
Stark
Tiem
Werkse
BIGA Groep
SWB
Promen
Larcom
Impact
IW4

 

Ondernemers
Nationale Bomenbank
Sportfondsen
Aalderink
AWL Techniek
Bergschenhoek groep
Zalsman Groep
Rabobank IJsseldelta
DSW
Van Gils Automotive
Metechnica
De Overstap
CijferMeester

 

Ons nieuws

Lees meer over wat we doen, wat ons drijft en hoe we werken.

Extra investering werkplekken voor mensen met een arbeidsbeperking

Het kabinet zet in op het vergroten van de arbeidsmarktkansen voor mensen met een beperking, zodat ze makkelijker aan het werk komen én blijven. Belangrijk uitgangspunt daarbij is dat het voor werkgevers simpeler moet worden om mensen met een beperking in dienst te nemen en te houden. Daarom is er 8 miljoen euro beschikbaar voor de pilot generieke werkvoorziening. Werkgevers kunnen via deze pilot een aanvraag indienen voor de aanpassing van één of meerdere werkplekken binnen hun bedrijf. Dat schrijft staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in een brief aan de Tweede Kamer.

Gaat een extra investering voor het creëren van passende werkplekken u helpen om inclusief te ondernemen? Vanaf 1 maart 2020 is er geld beschikbaar voor aanpassingen van één of meerdere werkplekken binnen uw bedrijf. Heeft u hulp nodig bij het creëren van passende werkplekken? Dan komen we graag bij u langs.
https://www.samenvoordeklant.nl/nieuws/extra-investering-werkplekken-voor-mensen-met-een-arbeidsbeperking