Advies & Projecten

Advies en projecten
Je bent van plan een nieuwe weg in te slaan, of de koers bij te stellen. Sociaal ondernemen staat hoog op je prioriteitenlijst. Bij de weg ernaartoe kan Ontwikkelpartner samen met jou doorspreken wat je ambities zijn en geven we advies op basis van jouw situatie en onze jarenlange ervaring. Ook projectmatig kunnen we van start tot borging een helpende hand bieden. Loopt het project al, maar ben je ergens in de projectfase min of meer vastgelopen? We springen graag en goed bij!

Transitietraject
Als je als organisatie voor een transitie staat, breken onzekere, spannende en uitdagende tijden aan. Er gaat een overgang of omschakeling plaatsvinden, die in de hele organisatie voelbaar is. Op die verandering wil je je met je organisatie goed kunnen instellen.

Ontwikkelpartner adviseert en begeleidt bij de transformatie van organisaties, zodat ze socialer, duurzamer en inclusiever worden, en daarmee klaar voor de toekomst. Wij helpen je organisatie in beweging te komen en begeleiden dit verandertraject. Daarvoor hebben we onder meer een toolbox ontwikkeld en werken we met ons strategisch ontwikkelmodel. Daardoor laten we aan de hand van strategische tools de transformatie van je organisatie overzichtelijk en naar jouw wens verlopen.

infografics5

Interim-management
Een van de middelen bij een transitie is het gebruikmaken van interim-management. Maar ook bij onvervulde vacatures, langdurig verlof of ziekte kan het handig zijn interim-management in te zetten. Zeker in hectische tijden is het fijn als een externe en objectieve manager rust in een chaotische situatie kan brengen. Wij kunnen je daarbij helpen.

De juiste persoon op de juiste plaats
Ontwikkelpartner vertegenwoordigt jouw organisatie van uit jouw missie en visie. Omdat ons netwerk zo groot is, kunnen we altijd een adviseur aanbieden met kennis van de branche waarin jouw organisatie opereert. En dat is een adviseur met ruime expertise in het aansturen van mensen.

Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)
Als sociaal ondernemer zoek je naar innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Hoe kun je zo goed mogelijk je maatschappelijke missie realiseren? Een van de mogelijkheden is te werken met de PSO-ladder. Met de PSO-ladder heb je een keurmerk in huis waarmee je kunt laten zien in hoeverre je sociaal onderneemt ten opzichte van collega-ondernemers.

De PSO is een wetenschappelijk onderbouwd meet- en registratie-instrument. Hoe hoger je organisatie op de PSO-ladder staat, hoe meer je sociaal onderneemt. Als je bijvoorbeeld een score van 30+ hebt, bestaat meer dan 30% van je organisatie uit werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dan krijg je als sociaal ondernemer ook een voorsprong op aanbestedingen. Dat geeft dus werkgelegenheid in je eigen organisatie, maar ook werkgelegenheid door in te kopen bij andere ondernemingen. Ontwikkelpartner is PSO-adviseur en kan je adviseren en begeleiden in het behalen én behouden van de PSO-certificering. We staan als PSO-adviseur vermeld op de website: www.pso-nederland.nl

Bedrijfsschool
Als organisatie wil je niet blijven stilstaan, maar verder ontwikkelen. Zodat je als organisatie en werknemers  samen de kwaliteit en duurzame inzetbaarheid van je medewerkers en van je organisatie kunt verhogen. Dit kan gerealiseerd en geborgd worden met het opzetten van een bedrijfsschool. Ontwikkelpartner begeleidt je hier graag in!

Bij ons concept voor een bedrijfsschool kunnen medewerkers juist díe kennis vergaren die voor hen van belang is. We adviseren en geven de tools om de processen rondom leren, kennisdelen en de persoonlijke ontwikkeling van je medewerkers te structureren en te optimaliseren. Zo wordt je organisatie toekomstbestendig.

 

infografics_toekomstinmetaal3